Wat is het?

Het Tele-weg systeem biedt een oplossing bij diverse huidoneffenheden. Het systeem is gebaseerd op het principe van hoogfrequente wisselstroom en gelijkstroom, ook wel bekend als Diathermie. Het is een techniek waarbij veel onschuldige, ongewenste cosmetische huidproblemen kunnen worden verwijderd. De Diathermie zorgt voor warmte die door een zeer dun naaldje stroomt waarmee de te behandelen huid word aangestipt en de coagulatie (bloedstolling) plaatsvind. Deze methode kan worden toegepast bij couperose, gesprongen adertjes, bloedblaasjes, (steel) wratjes, spider neavus en fibromen. Hier ziet men nagenoeg altijd direct resultaat! Houd er wel rekening mee dat de adertjes die nu verwijdert zijn niet meer terugkomen, maar dat er wel nieuwe rode adertjes op andere plekken in de toekomst kunnen ontstaan. 
Bij pigmentvlekjes word het te behandelen gebied licht afgeschraapt met het naaldje. Hierdoor ontstaat een schaafwondje wat ook als zodanig zal herstellen. Korstjes die ontstaan zullen verdwijnen en de huid daaronder is roze en kleurt na verloop van tijd weer mooi bij.

 

Hoe moet de huid verzorgd worden ná de behandeling?
Het is mogelijk dat na de behandeling irritaties, roodheid of lichte zwellingen voorkomen. Er vormt zich vrijwel altijd een korstje op de plek die is behandeld welke er vanzelf zal afvallen en dus niet verwijderd dient te worden. De plek(jes) dien je minimaal 3 maal per dag te deppen met sterilon. Het is verstandig de wondjes na de behandeling minstens 3 dagen droog te houden en sauna, zwembaden en water te mijden. Hoe droger de plekjes blijven hoe mooier ze genezen. Voorzichtigheid is ook geboden met sporten en zwaar tillen gedurende 3 dagen na de behandeling.Vermijdt het gebruik van cosmetische producten die parfum of andere irriterende ingrediënten bevatten gedurende 3 dagen na de behandeling, gebruik liever ook geen make-up op de behandelde plek(jes). De behandelde plek(jes) gedurende tenminste 6 weken niet blootstellen aan fel zonlicht of zonnebank in verband met de kans op pigmentatie-afwijkingen. Gebruik hiervoor ook dagelijks een goede verzorging met minimaal SPF30.

 

 

Contra-indicaties:

Diabetes- slecht helende wonden vanwege het gevaar op infecties
Pacemaker
Hartkwalen
Zwangerschap
Menstruatie
Rosacea
Koortslip 
Ontstekingen
Gebruik van bloedverdunners

Bij twijfel wordt altijd eerst de arts geraadpleegd.