THALION

THALION

Onze filosofie: Thalion, schoonheid uit algen geboren

Oceanen bieden een enorm grote ruime aan alles wat leeft. Een groot deel van de aarde bestaat namelijk uit zeeën en oceanen, die ook nog eens vele meters de diepte ingaan. Al het leven op aarde is ontstaan in de oceanen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de oceanen vol zijn met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten. Het eenvoudigste leven dat in de oceanen voorkomt bestaat uit eencelligen. Zij vormen het begin van de voedselketen. Daar komen talloze levensvormen uit voort, zoals algen, zeewieren en planten. Zij absorberen de rijke voedingselementen uit het zeewater, waardoor ze zich ontwikkelen tot een hoogwaardige bron van mariene rijkdom. Door de beste algen en zeewieren te verwerken creëren wij cosmetica met uitzonderlijk heilzame elementen. Ons lichaam gebruikt deze elementen om te revitaliseren. Hierdoor voel je je weldadig, verkwikt en herboren.

 

Know-how

Wij selecteren en oogsten in Bretagne (Frankrijk) de hoogwaardigste zeewieren van de Iroise  Zee, die in 1988 door UNESCO als biosfeerreservaat werd aangewezen vanwege het rijke zeeleven. De zeewieren wordt binnen 24 uur na de oogst vakkundig verwerkt, waardoor de kracht van de actieve ingrediënten behouden blijft. Deze unieke knowhow stelt ons in staat om de kostbare kwaliteiten van het zeewier te behouden en in onze producten te integreren. De hoge concentraties van minerale zouten, sporenelementen, vitamines en aminozuren zorgen voor een gezonde, evenwichtige huid.

 

Schoonheidsgeheimen

Zeewater en zeewier vormen een perfecte harmonie met onze huid, doordat hun mineralen en sporenelementen de zuurstofaanvoer en de communicatie tussen de cellen stimuleren. Ook leveren deze ingrediënten alle vitale micro-voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde, evenwichtige en stralende huid. Dankzij onze unieke extractieprocessen slagen wij erin al het goede van de zee te verwerken in hoogwaardige verzorgingsproducten en uitzonderlijke behandelingen.

 

Duurzaamheid

Sinds ons ontstaan heeft THALION zich altijd in het hart van de natuur, de zee en de zeewieren bevonden. Wij hebben de plicht het fragiele evenwicht van het ecosysteem te behouden en zijn bijzonder gedreven de biodiversiteit te respecteren en de voordelen daarvan uit te dragen. Daarom is THALION voortdurend betrokken bij processen die duurzame ontwikkeling bevorderen en op een verantwoorde manier gebruik te maken van de rijkdom die door de zee en het zeewier aangeboden worden. Wij hanteren uiteraard zeer nauwkeurige oogstmethoden in overeenstemming met onze ethische code, zoals:

  • Strenge selectie van soorten
  • Oogstmethoden die ervoor zorgen dat het zeewier opnieuw groeit
  • Braaklegging van zeewiervelden om vernieuwing te bewerkstelligen
  • Optimalisatie van oogstperiodes op basis van weersomstandigheden en seizoenen.

 

 

 

77f9e907-a728-40f1-87ba-ee523af45375

    9fadb4f2-0053-44e3-9d80-08443648d960 1a797187-4a75-4e17-8ad2-eb9c1947d69d77f9e907-a728-40f1-87ba-ee523af45375