Schimmelnagels

Schimmelnagels zijn prima te behandelen, maar geneest nooit vanzelf.

Wanneer de nagel door schimmel is geïnfecteerd, kan deze zich langzaam uitbreiden.  Ik kan naast het gebruik van schimmeldodende middelen een ondersteunende behandeling geven. De dikke nagel kan dunner gemaakt worden wat de genezing bevordert. Ook is het mogelijk om het “zieke”gedeelte van de nagels weg te freezen en op te vullen met een gel (kunstnagel).

De huisarts kan eventueel geneesmiddelen voorschrijven die een hardnekkige schimmelinfectie sneller en grondiger kunnen bestrijden.

 

 

Naast de voorgeschreven middelen moeten alle schoenen aan de binnenkant worden behandeld met een schimmeldodend middel. Uit voorzorg om herinfectie te voorkomen. Het is namelijk gebleken dat een schimmel een jaar kan "overleven" in de schoen. Kortom, de moeite meer dan waard om dit ook echt in alle schoenen toe te passen!

De behandeling met het voorgeschreven geneesmiddel heeft tijd nodig en zal ook consequent toegepast moeten worden. De aangetaste gele delen van de nagel moet er helemaal uitgegroeien. Vooral de nagels van de grote teen groeien slechts enkele millimeters per maand. Na enkele maanden geduld groeit er echter weer een gezonde nagel.