MicroNeedling

dermapluspen-11

 

 

Microneedling, ook wel skin needling genoemd, is een cosmetische behandeling waarbij er minuscule “gaatjes” in de huid worden gemaakt met behulp van de DermaPlusPen.
Deze miniscule gaatjes zie je met het blote oog niet, maar zijn er zeker wel! De DermaPlusPen is een apparaat met gesteriliseerde, fijne naalden, welke aangepast wordt aan het huidtype, verdraagzaamheid en huidconditie. Deze naaldjes gaan heel snel (loodrecht) op en neer in de naaldmodule en maken de huid effectief “open”. Het apparaat creëert micro-laesies op de bovenste laag van de huid, die de huid stimuleren te regenereren, waardoor de productie van nieuw collageen en elastine in de huid wordt geactiveerd. De fibroblasten (bindweefselcellen) worden geprikkeld en gestimuleerd tot vernieuwing, wat zorgt voor de aanmaak van elastieke & collageen.

Na de behandeling zie je een mooie glow en voel je ook wel dat er daadwerkelijk iets aan én met je huid is gebeurt, maar het echte effect van de behandeling kan een aantal maanden duren.Na een kuur van gemiddeld 4-6 behandelingen zal het effect van de lange termijn zichtbaar zijn de aangezien de huid tijd nodig heeft om collageen en elastine aan te maken.

Tijdens de behandeling met de DermaPlusPen kun je een tintelend gevoel ervaren.  De naalden die bij microneedling worden gebruikt brengen geen schade aan de huid. Na de behandeling kan er een ​​tijdelijke roodheid te zien zijn die binnen een paar uur zal verdwijnen. Door gebruik te maken van ampullen tijdens de microneedling behandeling zullen de werkzame stoffen hiervan veel dieper in de huid hun werk kunnen doen en wordt de opname hiervan met zo’n 80% verhoogd!

De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met microdermabrasie of (fruitzuur) peelings. Dit is afhankelijk van de huidconditie en wordt per huid,wensen en mogelijkheden bekeken en aan de hand daarvan maken we een behandelplan.

Microneedling vermindert rimpels, fijne lijntjes, littekens, beschadiging door de zon, verbetert de huidskleur en het weefsel en zorgt voor een vollere en gladdere huid. Omdat de behandeling het vermogen van de huid om zichzelf te repareren verbetert door middel van de productie van nieuw collageen en elastine, zijn binnen korte tijd uitstekende resultaten te zien. Het resultaat is een stevigere en jongere huid met een geheel veilige methode. Micro needling is een ware make-over voor de huid en is dé methode om je huid te verbeteren en te laten stralen.